Passie

Een herborist krijgt een 2-jarige breed omvattende opleiding met vakken als gezondheidskennis, biologie, plantkunde, kruidenkennis, fytogeografie, chemie, determineren, anamnese, kruidenadviezen, filosofie, beroepsethiek, en praktijkgerichte vakken. Het heeft ook mijn manier van eten veranderd, zo'n 70% van de tijd, want voor het sociale leven moet men ook ruimte bewaren, vind ik.

De opleiding heeft mij inzichten gegeven in het helpen gezond te blijven en niet te veel te verzuren, hetgeen allerlei lichamelijke klachten kan opleveren, zoals reumatische klachten. Deze opleiding is goud waard! Ik ben erg blij hem te hebben gevolgd. Het is een behoorlijke verrijking van mijn leven gebleken. Bovendien wordt ik altijd erg vrolijk van alles wat groeit en bloeit, maar als ik dan ook nog de zelf gekweekte planten daadwerkelijk in mijn dagelijks leven gebruik, geeft het me al helemaal veel voldoening! Kijk maar eens naar de foto's op deze site.

Er zijn wel 1500 wilde planten in Europa. Dit grote aantal wilde planten staat voor een fascinerende natuur... Verder lezen...