Passie

Een herborist krijgt een 2-jarige breed omvattende opleiding met vakken als gezondheidskennis (anatomie, fysiologie, pathologie, biologie, plantkunde, kruidenkennis, fytogeografie, chemie, determineren, anamnese, kruidenadviezen, volksgeneeskunde, filosofie, beroepsethiek, en praktijkgerichte vakken, zoals je eigen puur natuur cosmetica maken met bewuste keuze van houdbaarheidsmiddelen en andere chemische toevoegingen, biologische kruidentuin aanleggen, kruiden in de keuken, praktijkweekenden in de natuur. Het examen en het verdedigen van je eindwerk ronden de opleiding af bij de Europese Academie te Maastricht. Het heeft is een mooie hobby geworden en heeft niet alleen mijn leven veranderd maar mij ook bewust gemaakt van het belang van gezonde voeding en leefstijl! Dit laatste zo'n 80% van de tijd, want voor het gezellige sociale leven moet men ook ruimte bewaren, vind ik.

De opleiding heeft mij inzichten gegeven in het meehelpen gezond te blijven en niet te veel te verzuren, hetgeen allerlei lichamelijke klachten kan veroorzaken, zoals reumatische klachten, artritis, fibromyalgie. Deze opleiding is goud waard! Ik ben erg blij hem te hebben gevolgd. Het is een behoorlijke verrijking van mijn leven gebleken. Bovendien word ik erg vrolijk van alles wat groeit en bloeit, en als ik dan ook nog de zelf gekweekte planten daadwerkelijk in mijn (dagelijkse) leven gebruik, geeft het mij al helemaal voldoening! Kijk maar eens naar de foto's op deze site.

Er zijn wel 1500 wilde planten in Europa. Dit grote aantal wilde planten staat voor een fascinerende natuur... Verder lezen...