Basiscursus kruiden

EENDAAGSE BASIS KRUIDENCURSUS (7-7,5 uren): Datum:  (evt. uitloop tot 17.00 uur), LOCATIE "t KRUIDENRIEK, VENLO.

Volgende datum is: U kunt uw eigen datum plannen in overleg met mij! Bel me gerust of stuur een email, whatsapp, of vul het contactformulier in.

De cursusdag gaat door bij 1 deelnemer (Huidig Coronabeleid is 4). Het maximum aantal deelnemers is 4 (Om je zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven!). De eerste basiscursus vond plaats in juni 2019 en ook in 2020 en 2021 hebben een aantal mensen de cursus gedaan. (Kijk ook op "Recensies" op mijn Gastenboek). 

Kosten: EUR 100,- (BTW vrijstelling vanwege de KOR regeling). U krijgt een lekkere lunch, koffie/theeproeverij met lekkers, syllabus kruidencursus,  rondleiding 2 kruidentuinen, biologische kruiden mengen/recepten voor marinades, bouillon, kruidenboter, kruidenthee etc. OF u maakt met onze vers geplukte kruiden (als waterdeel) een prachtige (dag)crème of zalf met puur-natuurlijke conservering! U kiest dus uit kruiden mengen of de dagcrème of een zalf voor bijv. uw voeten of handen met kruiden zoals Goudsbloem, Smeerwortel of Salvia..

OPGEVEN VIA: Info@kruidenriek.nl of per tel. De hele dag vindt zo veel mogelijk in de buitenlucht plaats, deels in het (open) buitenverblijf (weersafhankelijk). De activiteit, zoals het maken van een (dag)crème vindt, op ruime afstand,  in de binnenruimte plaats!  Hieronder volgt nog een beschrijving van het programma van de dag:

 

WAT GAAN WE DOEN?

 

*Syllabus behandelen over kruiden, van alles over de basis, kruidenweetjes, inhoudstoffen die de werking.

bepalen. Dit is belangrijk om inzicht in de geneeskracht en het gebruik van kruiden te krijgen, gebruik kruiden

in keuken,  thee, geneeskrachtige toepassingen en cosmetische toepassingen, inclusief aanleg van je eigen

kruidentuin.  

*Theeproeverij of koffie met eigengemaakt lekkers, 's morgens en 's middags.

**Kruiden mengen (gedroogd, biologisch) voor thuis met recepten voor bijv. marinades, kruidenbouillon, sauzen, kruidenboter, en kruidenthee

*Lunch met eigengemaakte soep, broodjes en salade

*Rondleiding kruidentuinen (eigen locaties), verdeeld over de dag.

*Vervolg: het verder behandelen van de stof en gelegenheid tot vragen stellen.

**In plaats van kruiden mengen kunt u ook kiezen om een mooie dagcrème te maken met essentiële oliën en puur natuurlijke conservering, of u maakt een zalf voor bijv. uw voeten of handen. Zelfs een lipstick maken is mogelijk. Dus als u met 2 personen uit 1 huishouden komt, kunt u ook voor beide opties kiezen!

Mensen die graag beide opties willen doen (dus én de dagcrème én kruiden mengen) moeten rekening houden met een meerprijs (totaal kosten EUR 115,-) en een uitloop van 1 uur, tot maximaal 18.00 uur.

*EINDE van een heuse kruiden dag waarin u een gedegen indruk heeft gekregen van de waardevolle en prachtige gebruiksmogelijkheden die kruiden van nature in zich hebben, en zo in staat bent hierop voort te borduren.